);
Game of stocks

En aktiepodd med case och två aktienördas diskussioner

Avsnitt 12 – Boule diagnostics

I veckans avsnitt analyserar Värdeinvesteraren Boule Diagnostics.

Kort om Boule

Boule Diagnostic är ett globalt diagnostikbolag, de utvecklar tillverkar och säljer system och förbrukningsvaror för blodcellräkning (hematologi). De riktar sig till små och medelstora
sjukhus, kliniker och laboratorier samt till andra diagnostikbolag. Både inom human- och veterinärhematologi. De har dotterbolag i Sverige, USA, Mexiko och Ryssland. Produkterna säljs globalt via distributörer med stöd av egna lokala säljare och servicepersonal.

Grundades 1996 då Karo Bio Diagnostics AB förvärvades. Historien går tillbaka till 1950-tal när grundaren av Swelab Instrument AB, Erik Öhlin, utvecklade Europas första automatiska blodcellsräknare. Vilket är en tidig föregångare till dagens instrument från Boule. Boules amerikanska dotterbolag, Clinical Diagnostic Solutions Inc, har snarlik historia från Coulter Corporation som utvecklade världens första blodcellsräknare.

Disclaimer: Att investera i finansiella tillgångar är alltid förenat med risk, gör alltid din egna analys. Detta är min syn med mina subjektiva antaganden i analysen. Jag kan ha ägande i bolagen och jag kan ha för avsikt att köpa eller att sälja i den närmaste framtiden.

Avkastning på er och kom ihåg att vi tar gärna emot frågor för att ha med i podden!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Game of stocks

Tema av Anders Norén