);
Game of stocks

En aktiepodd med case och två aktienördas diskussioner

Avsnitt 28 – North Media

Denna vecka tar Investacus fram ett riktigt värdecase! Bolaget är North Media !

Tack till Börsdata som sponsrar veckan avsnitt!

Kort om North Media.

FK Distribution levererar reklam och tidningar till Danska hushåll. De har utvecklat en digital tjänst där man kan skräddasy vad ska man ska få för typ av reklam, vilket sänker kostnader och gör att man får en mer inriktad och relevant marknadsföring. 2,3 miljoner tidningar och 1,9 miljoner leaflets. På minetilbud.dk är en digitalisering av leaflets, appen har laddats ned 1,5 miljoner gånger.

North Media Aviser är utgivare av 11 tidningar. Åtta är lokala tidningar i huvudstadsområdet, nyhetssidan minby.dk, och affärstidningen Erhverv Köbenhavn. I nord östra Själland, har dom tidningarna Helsingör Dagblad och Lokalavisen Nordsjälland med relaterade nyhetstidningar helsingördagblad.dk och nsnet.dk.

North Media Online driver tre stycken hemsidor:

BoligPortal: som är Danmarks största hemsida för att hyra ut. Runt 100.000 per år med 3.000 uthyrare och 20.000 privata uthyrare. I Sverige bostadsportal.

Ofir: En jobannons sida. 30.000 jobb annonseras årligen. 1000 arbetsgivare och 60 % av alla statliga enheterna samarbetar med Ofir.

Lead supply: En låne förmedlare som äger hemsidorna matchbanker.dk, fairlån.dk med flera. Lead supply ägs till 50%. Verksamt i 11 länder.

Bekey: En digital nyckellösning som gör det möjligt att komma in i lägenhetsfastigheter, privata bostäder, och hemvårdsbostäder. Samarbetar med 67 stycken kommuner i Danmark och Norge.

https://drive.google.com/file/d/1f-vSQMfbFW5wSmKftSDswyS2QBpO4xtR/view?usp=sharing

Disclaimer: Att investera i finansiella tillgångar är alltid förenat med risk, gör alltid din egen analys. Detta är min syn med mina subjektiva antaganden i analysen. Jag kan ha ägande i bolagen och jag kan ha för avsikt att köpa eller att sälja i den närmaste framtiden.

Avkastning på er och kom ihåg att vi tar gärna emot frågor för att ha med i podden!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Game of stocks

Tema av Anders Norén