);
Game of stocks

En aktiepodd med case och två aktienördas diskussioner

Avsnitt 30 – Square inc.

Då rivstartar vi året med en ny analys av betalningsbolaget Square som analyseras av Värdeinvesteraren!

Kort om Square

Square är ett fintechbolag som erbjuder både hårdvaru- och mjukvarulösningar för att möjliggöra främst små och medelstora bolag att ta emot kortbetalningar. Via lanseringen av Cash App så gav de sig också in i mobile payments marknaden och riktade in sig mot konsumenter snarare än B2B. Bolaget grundades 2009 av Jack Dorsey (grundare av twitter) och Jim McKelvey. Bolaget börsnoterades 2015.

Grundarna insåg att i och med att nästan alla människor har en smartphone så fanns tekniken för att processa betalningar, ett nätverk, internet, touchscreen för signaturer och en processor. Det enda som fattades i en telefon för att kunna ta emot kortbetalningar var en magnetläsare. Så Square utvecklade den lilla vita fyrkanten de är kända för idag. Fyrkanten kopplas in i 3.5mm uttaget på en smartphone och möjliggör att dra ett korts magnetremsa.

Avsnitt 30 – Square inc.

Disclaimer: Att investera i finansiella tillgångar är alltid förenat med risk, gör alltid din egen analys. Detta är min syn med mina subjektiva antaganden i analysen. Jag kan ha ägande i bolagen och jag kan ha för avsikt att köpa eller att sälja i den närmaste framtiden.

Avkastning på er och kom ihåg att vi tar gärna emot frågor för att ha med i podden!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2024 Game of stocks

Tema av Anders Norén