);
Game of stocks

En aktiepodd med case och två aktienördas diskussioner

Avsnitt 40 -Wirecard

Mitt i Corona baissen drar Värdeinvesteraren fram ett case att kolla på när det stormar på börsen, vi kunde även inte låta bli att kommentera runt Corona.

Kort om Wirecard

Wirecard är ett fintechbolag som är baserat i tyskland och noterat på den tyska aktiemarknaden. Bolaget möjliggör elektroniska transaktioner då de är en payment processor och en Payment Service Provider (PSP). De erbjuder även riskhantering (fraudulent charges), de är en acquirer (merchant account så en merchant kan ta emot betalningar) och de är också en issuer (ger ut kort). De har även lanserat en mobil app som heter boon, som möjliggör P2P mobilbetalningar.

Wirecard Bank AG innehar en tysk banklicens, och har dessutom licenser från Visa och Mastercard. De har även kontrakt med American Express, Discover/Diners, JCB, Alipay, WeChat Pay, Apple Pay och China UnionPay, bland annat.

Tack till börsdata som sponsrar veckans podd!

Disclaimer: Att investera i finansiella tillgångar är alltid förenat med risk, gör alltid din egen analys. Detta är min syn med mina subjektiva antaganden i analysen. Jag kan ha ägande i bolagen och jag kan ha för avsikt att köpa eller att sälja i den närmaste framtiden.

Avkastning på er och kom ihåg att vi tar gärna emot frågor för att ha med i podden!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

2 Kommentarer

 1. Adam mars 26, 2020

  Hej,
  Jag tittar kanske snett men jag finner inte några PDF:er till detta avsnitt.
  Tack för ännu ett intressant case!
  Mvh Adam

 2. Daniel H. Komarica april 5, 2020

  Lyssnade precis på detta avsnitt. Fy fan säger jag bara, det var riktigt bra!

  Fick mig att inse hur sjukt lite jag kan om bolagsvärdering men det inspirerar bara till att lära sig mer.

  Bra jobbat!

Lämna en kommentar

© 2024 Game of stocks

Tema av Anders Norén