);
Game of stocks

En aktiepodd med case och två aktienördas diskussioner

Valuation Master Class

Vi har ett partnerskap med Valuation Master Class vilket är en kurs som går igenom resultaträkning, balansräkning, kassaflödesanalysen, och sen ger praktiska kunskaper för att kunna värdera bolag enligt diskonterad kassaflöde model, diskonterad utdelningsmodel, multipel värdering, och peer värdering. Även får du mycket information i form av en databas med info om bolags balansräkningar, resultaträkning, kostnad av kapital, och beta. Utöver detta får du även mycket material i form av PDFer och exceler, främst får du en excelmodell för att värdera bolag med som du kommer få lära dig att använda.

Andrew som håller kursen har ett gediget CV när det kommer till att analyser och värdera bolag.

 • Jobbat som analytiker sedan 1993. 30 års erfarenhet. 
 • Head of Research för Citigroup och CLSA securities i Thailand. 
 • Främsta analytikern i Thailand enligt Asiamoney under perioden 2008-2010 
 • Portfolio Manager Maybank Kim Eng Securities (Thailand)
 • CFA level 3 och president för CFA i Thailand

Valuation Master Class innehåller 5 moduler och modul 1 vänder sig till dom som vill lära sig att analyser och värdera bolag. Vi båda har gjort modul 1 och uppskatta den enormt. Modul 2-5 är för den som vill ta sitt analyserande till en professionell nivå.

Module 1 består av 7 olika kapitel:

 1. Introduction
 2. Easy-to-understand accounting
 3. Profit & loss forecasting
 4. Balance sheet forecasting
 5. Avoiding common valuation mistakes
 6. Company research
 7. Basic absolute valuation

I kursen så går man igenom både kvalitativa och kvantitativa aspekter. Han pratar om vallgravar och porters femkraftsmodell samt SWOT-analys för att bedöma ett bolags konkurrenskraftighet samt ett bolags styrkor och svagheter. Dessa är viktiga att förstå för att kunna göra träffsäkra prognostiseringar av omsättning, vinster, kostnader och så vidare. Exempel på information Andrew delar med sig i kursen.

Vad Värdeinvesteraren (Danne) tyckte om Valuation Master Class modul 1.

Jag tycker kursen är suverän och det är Andrew Stotz som gör den riktigt bra, hans erfarenhet som analytiker i över 30 år och som head of research, lyser verkligen igenom. Aktieanalys och värdering är både en konst och en vetenskap. Den vetenskapliga biten är lätt att lära sig och att tillämpa men den konstnärliga touchen kräver lång erfarenhet och visdom, vilket Andrew har. Han är även CFA level 3.

Man får tillgång till marknadsanalys som Andrews firma har gjort för över 10.000 bolag över alla sektorer och globalt. Där man får data över hur omsättningstillväxt, lönsamhet och marginaler har utvecklats de senaste tjugo åren t.ex.

Kursen är interaktiv och pedagogisk med videopresentationer, pdf:er och excelblad som tillhör alla kapitel. Excelfilen som man använder sig av för att göra värderingsövningarna är en utmärkt värderingsmall som man kan inspireras av för att bygga sina egna.

Vad Investacus (Douglas) tyckte om Valuation Master Class modul 1.

Kursen överträffa min förväntningar på en värderingskurs, ofta brukar dom vara tråkiga, stela, och inte så givande i faktisk kunskap att ta med sig. Ofta brukar man bara gå igenom en kassaflödesmodell som läraren tillhandahåller och sen ska man börja värdera. Feedback om man gör rätt eller hur man ska tänka efter man har gjort värderingen, vilket är liksom för sent.

Andrew är enormt pedagogisk i hur han går igenom från hur redovisningen fungerar med sitt egna bolag Coffeeworks som ett exempel för själva övningen. Det gör att man förstår varje handling bakom varje transaktion i bokföringen. Denna pedagogiska linje hänger med i hela kursen.

Jag skulle säga att detta är allt du behöver veta om bolagsvärdering från en kandidat i finans kondenserat ned till 15-20 timmar och ger dig mer info där till som inte lär dig på en universitetsutbildning t.ex. den data han delar på alla dom 10.000 bolag i varje sektors nyckeltal. Den infon är sånt som investerare bygger upp under många år för att ha koll på, sparar dig som går kursen enormt mycket tid.

Kursen kostar i vanliga fall 200 dollar, med länken ned eller med vår kod “gameofstocks” kostar kursen 149 dollar. (Full disclosure så får vi en andel av 149 dollar minus avgifter)

Du har även en 30 dagars no questions asked money back garanti! Så gillar du inte kursen kan du få dina pengar tillbaka!

Vill du läsa andra personers omdömen om kursen så läs här: Recensioner

Eller på trustpilot: Recensioner

© 2022 Game of stocks

Tema av Anders Norén